Pályázni jó!

Egyesületünk idén ősszel újabb négy pályázat benyújtásával igyekszik többletforrásokat biztosítani működéséhez, valamint új tevékenységek megvalósításához.

A Városi Civil Alap pályázati felhívására benyújtott kérelmében a hegyvidéki területek gondozásában nélkülözhetetlen kistraktor és tartozékainak beszerzésére pályázott.

A NEA 2024. működési pályázatunk a szervezet jövő évi alaptevékenységeihez kapcsolódó kiadások részleges finanszírozására nyújthat megoldást.

A Tesco „Ön választ, mi segítünk” pályázati felhívására benyújtott kérelmünk pozitív elbírálása esetén a Koronaőrző emlékpark tőszomszédságában található egykori városi jégverem részleges feltárása és bemutatása valósíthatjuk meg.

Az Élmény- és Szabadidősport Program idei kiírására benyújtott pályázatunkkal a minden év januárjában megrendezésre kerülő Évkezdő tekergő c. teljesítménytúránk továbbfejlesztését kívánjuk elérni.

Gyümölcsfák (újra)

Egyesületünk újabb 5 gesztenyefa, valamint 28 egyéb őshonos gyümölcsfa (körte, alma, cseresznye) pótlásával segíti a Hideg-völgyben található Ciszterci-kert városi gyümölcsös, valamint a Városi gesztenyeliget fejlődését.

A kora ősszel már elültetett gesztenyefákkal együtt szervezetünk idén összesen 200 ezer Ft értékben ültetett fákat.

Köszönjük Láng József borász segítségét a fák szakszerű elültetésében.

Reméljük, hogy az idén tapasztalt csapadékosabb időjárás jövőre is kitart és a csemeték szépen megerednek.

Gesztenyés barangolás

Egy kis gesztenyesütésre és – a helyi szőlősgazdák együttműködésével – egy kis forralt borra és mustra invitáljuk az őszi táj szépségében gyönyörködni vágyókat!

A rendezvény helyszínéül szolgáló Napostetőre a vezetett túráink segítségével is feljuthattok! 🙂