Új tanösvény

A GesztenyeKék Természetbarát Egyesület a Tesco „Ön választ, mi segítünk” című pályázatán 2018-ban elnyert 200 ezer forint összegű támogatásnak, valamint tagjai lelkes munkájának köszönhetően Szent György napon átadhatta a nagyközönség számára a GesztenyeBor tanösvényt a Hideg-völgyben.

Az Egyesületünk által 2017-ben kialakított GesztenyeKék Körtúrához szervesen kapcsolódó, azonban attól függetlenül is bejárható tanösvény a Kálvária-hegyen és az alatta húzódó Hidegvölgyben korábban virágzó szőlőültetvényeket és szelídgesztenyéseket kívánja bemutatni. A Kőszeg Város Önkormányzata által, hazai pályázati forrásból megvalósított zártkerti revitalizációs programnak köszönhetően új Városi gesztenyeliget, illetve a hagyományos szőlő- és gyümölcsművelést bemutató Ciszterci-kert került kialakításra a területen. Reményeink szerint a két kapcsolódó projektnek, valamint az elmúlt években újra aktív helyi telektulajdonosoknak köszönhetően a komoly kultúrtörténeti és természeti értékekkel rendelkező, a városból könnyen elérhető terület látogatottsága tovább nő.

Jelenleg a tanösvény 9 információs táblából és 11 útbaigazító táblából áll, azonban a Poncichterek új szőlőfeldolgozó üzemének elkészültével a Napos-tetőn is szándékunkban áll egy bemutató tábla felállítása. A tanösvény a GesztenyeKék Körtúra 3 belépési pontján keresztül közelíthető meg.

A tanösvény táblák anyagához szakmai segítséget nyújtottak: Keszei Balázs, Láng József és Söptei Imre, melyet ezúton is köszönünk!

    

    

1%

Egyesületünk idén is fogadhatja az szja felajánlható 1%-át. Ha még nem tudod, melyik szervezetnek ajánlod az adód 1%-át, akkor kérjük, add a GesztenyeKék Természetbarát Egyesületnek!

Köszönjük azoknak, akik tavaly az Egyesületünket választották! 🙂

Tevékenységeinkről, céljainkról honlapunkon tájékozódhatsz.

GesztenyeKék Természetbarát Egyesület
Adószámunk: 18030222-1-18

Köszönjük! 🙂